– Vi vill att olika aktörer ska kunna bidra utifrån deras egna utgångspunkt så det är med stor glädje att Rådhuskonditoriet i Söderhamn är med och stöttar RFSL arbeta för en öppnare värld.
Så säger Söderhamn Prides och RFSL Hälsinglands eldsjäl Majsan Keller inför årets Pridefestival som startar på onsdag.

Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (s) prövar Rådhusbageriets Pridebakelse

Rådhuskonditoriet har tagit fram en bakelse med regnbågsprofil där 4 kronor oavkortat går till den nybildade RFSL-avdelningen.
En som tidigt var på palts för att pröva bakelsen vad det socialdemokratiska kommunalrådet Sven-Erik Lindestam.
Även den lokala JC-butiken har varit med om att lyfta såväl RFSL som Pride. Med budskapet ”Följ hjärtats röst” har bilder tagits fram där JCs och RFSLs logga syns gemensamt.

Prideprogrammet har samlat en imponerande mängd deltagare där nyinflyttade transaktivisten och Qruiser-bloggaren Maria Hansson Nielsen håller föreläsning liksom Buck Angel och på plats finns Mian Lodalen och Matilda Tudor med nya handboken i hur man blir lesbisk!
Fest blir det såklart med bland annat Kenny Solomon som är med att locka publik till ”Another Gay Night”-festen på lördag genom att tappa tvålen i duschen! Där är även Inca och Pamela DJs.
På självaste paraddagen kommer Babsan och DJar gör Mathias Holmgren på festområdet Östra berget. Där står även Pink Pistols på scen!
Holmgren kommer även till First Hotel Statt och fixar Schlagerdisco på fredagskvällen. Statt har dagarna innan fler seminarier och i Strykjärnparken liksom på Stadsbiblioteket hålls en rad seminarier.



Samma helg som Söderhamn firar Pride är det även Värmland Pride i Karlstad och i Finland firas Pride i Tammerfors medan det är Bergen norsk huvudort för regnbågsflaggandet!

Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (s) prövar Rådhusbageriets Pridebakelse

Se Kenny tappa tvålen i duschen!